Džef Bezos ponovo najbogatiji čovjek na svijetu

CEO Amazon-a, Džef Bezos ponovo je preuzeo tron među najbogatijim ljudima na svijetu. On je sa prvog mjesta, 16. februara „svrgnuo“ Ilona Maska. Procenjena vrednost Bezosovog bogatstva na taj dan bila je 190.3 milijarde dolara, dok je Maskovo bogatstvo procenjeno na „samo“ 173.4 milijarde dolara.

Na četvrtom mjestu je Bil Gejts, sa 123.9 milijardi dolara, a peti CEO Facebook-a, Mark Zakenberg, sa nešto preko 100 miliijardi. Jedini bogataš koji se nalazi među prvih pet, a da nije iz IT sveta je Bernard Arnault, vlasnik francuskog luksuznog brenda LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton SE, sa 157.9 milijardi dolara.

Mask je prethodnih mjesec dana držao titulu najbogatijeg čoveka na svijetu i on je čovek čije je bogatstvo najviše poraslo u prethodnih godinu dana. Vredonst Bezosovog bogatstva je porasla prvenstveno zbog ogromnog skoka prodaje usled pandemije korona virusa u poslednjih godinu dana. Samo u četvrtom kvartalu prošle godine, porast je bio 44 procenta u odnosu na Q4 2019, i tada je ostvarena neto prodaja u iznosu od 125.6 milijardi dolara.

Sadržaj je preuzet sa sajta pcpress
 
Podijelite ovaj sadržaj:
error
fb-share-icon
Tweet
fb-share-icon