Rekordna vrijednost Bitcoina sada iznosi preko 50.000 dolara

VVrijednost Bitcoina je tokom noći dostigla nove visine, a popularna kriptovaluta sada vredi preko 50.000 dolara. Na ovo povećanje je uticalo nekoliko faktora, a najnoviji među njima je svakako objava Mastercarda da će podržavati određene kriptovalute na svojoj mreži.

U trenutku pisanja ove vijesti, vrijednost Bitcoina iznosi oko 51.300 dolara. Investitori su i dalje optimistični kada je u pitanju rast Bitcoina, a mnogi sugerišu naredni rast vrednosti na 65.000 dolara, ukoliko se vrijednost stabilizuje na više od 50.000 dolara.

Nakon objave kompanija Paypal i Mastercard da planiraju da podrže kriptovalute, očekuje se njihova još veća mejnstrim prihvaćenost. Naravno, očekuje se da će globalni finansijski autoriteti početi da regulišu kriprovalute ukoliko zahtev za njima nastavi da raste

 

Dok su mnogi optimistični kada je u pitanju budućnost Bitcoina, mnogi se takođe plaše da bi se oko kriptovalute mogao stvoriti finansijski mjehur, sugerišući raniji pad vrednosti valute. Za sada nije moguće sa preciznošću predvideti trendove i šta se od Bitcoina očekuje u narednom periodu, s obzirom na to da je kriptovaluta i dalje nestabilna.

 
Sadržaj je preuzet sa sajta  benchmark.rs

 

Podijelite ovaj sadržaj:
error
fb-share-icon
Tweet
fb-share-icon