Baterija vašeg telefona ne može da izdrži cio dan? Ovo su načini da joj produžite trajanje…

Ovi savjeti će vam pomoći da bez problema “pregurate” dan bez dopunjavanja baterije…

Pametni telefoni se stalno mijenjaju, pa su danas dosta tanji, imaju svjetlije ekrane, brže procesore, brži i kvalitetniji pristup internetu.

Kada je softver u pitanju, Android operativni sistem različito radi na uređajima različitih proizvođača, pa neke opcije koje na jednom telefonu izgledaju i rade na jedan način, na drugom mogu biti skrivene iza brojnih menija, piše PC Mag.

Sve to, naravno, utiče na potrošnju i životni vijek baterije, pa ako baterija vašeg telefona nije u stanju da izdrži ni jedan dan, postoje načini koji će vam pomoći da joj “produžite život”.

 

Režim uštede energije

Ako mislite da baterija neće izdržati još nekoliko sati, uključite režim za uštedu energije – Power Saving Mode.

 

Većina telefona nudi više od jedne metode uštede. Režim visokih performansi – High Performance, troši više baterije pojačanjem osvetljenja ekrana i rezulucije, dok optimizovani režim nudi kompromis između performansi i života baterije.

Medium power saving troši manje podataka i smanjuje osvetljenje ekrana, rezoluciju i performanse CPU-a. Prebacivanje na Maximum Power Saving će vaš uređaj svesti na samo esencijalne usluge i aplikacije.

Jedna od opcija (za one telefone koji ga imaju) jeste i Adaptive power saving mode, koji automatski reguliše potrošnju dok vam je uređaj u džepu.

 

Potrošnja podataka

Potrošnja mobilnih podataka dosta troši bateriju, pa je dobro da, kad god možete, koristite Wi-Fi. Sigurna metoda uštede je aktiviranje Airplane režima, koji gasi sve aktivnosti osim Wi-Fi povezivanja. Imajte na umu da ćete, ako uključite Airplane Mode, izgubiti pristup SMS-u i pozivima.

Tamni režim

Dark mode, odnosno tamni režim rada, neće trošiti manje baterije, osim ako vaš telefon nema OLED ili AMOLED displej. Tamni režim rada možete da uključite iz “brzih podešavanja”, a neke aplikacije ga imaju i kao posebnu opciju u svom meniju.

Osvetljenje ekrana

Ekrani na telefonima nikad nisu bili veći i svetliji, ali s obzirom na to da dijagonale i brojevi piksela stalno rastu, to se dešava i sa energijom koju troše. Uštedite bateriju tako što ćete u podešavanjima smanjiti osvetljenje ekrana. Možete, takođe, i da skratite vreme za automatsko isključivanje ekrana.

 

Sadržaj je preuzet sa sajta telegraf.rs
Podijelite ovaj sadržaj:
error
fb-share-icon
Tweet
fb-share-icon